به راحتی در دوره ها ثبت نام کنید و استفاده کنید
0
03132353282

درمان اختلال اضطراب با نوروفیدبک

نورفیدبک یک درمان غیرتهاجمی برای آموزش فعالیت های مغز توسط الکترودها است. در طی تحقیقات روانپزشکان به دنبال این موضوع بوده اند که آیا کاربرد روش درمانی نورفیدبک مزایایی بیشتر با خود به همراه دارد یا بیشتر افراد تحت درمان و تیم درمانی را متحمل ضرر نموده است؟ پژوهش انجام یافته نشان داده است که نورفیدبک در بین عده ای از روانپزشکان  به دلیل اینکه در این روش از هیچ گونه روش دارویی استفاده  نمی شود محبوبیت یافته است و تاثیرات مثبت آن را مشاهده کرده اند. فرایند درمان اختلال اضطرابی به این شکل است که فرد به طور کاملا آگاهانه و به طور ارادی فرا میگرد که چطور بدون استفاده از هیچ گونه از داروهای شیمیایی، اختلال اضطرابی خود را درمان کند و به آن غلبه کند تا به نتیجه موردنظر برسد.

 

استرس  و اضطراب واکنش طبیعی افراد در مقابله با تنش ها و تجربیات تلخ عاطفی و احساسی است که هر فردی در زندگی روزمره خود با آن مواجه می شود.  در برخی از شرایط این اضطراب می تواند افراد را از خطرات برحذر دارد و برای فرد مفید واقع شود. با این حال احساس اضطراب فرد را دچار صدمات روحی می نماید و بسته به سطح اضطراب شخص این صدمات شدت و ضعف می یابد.به تناسب اضطراب شخص، زندگی اش دچار افت کیفیت و نوسان در زندگی  می شود. در نتیجه اضطراب هم به لحاظ روحی و هم به لحاظ فیزولوژیکی به فرد آسیب وارد می نماید.

اختلال اضطرابی

اختلالات اضطرابی با تنش یا واکنش های عادی عصبی استرس، تفاوت قابل توجه ای دارد.چرا که اختلالات اضطرابی، ترس یا اضطراب بیش از حد را در پی دارد. اختلالات اضطرابی در بین بیماری های روحی و روانی یکی از رایج ترین اختلالات است .امااختلالات اضطرابی نیزهمانند دیگر امراض روحی قابل درمان بوده و جای هیچ گونه نگرانی از بابت عدم درمان آن وجود ندارد.یکی از روشهای درمانی این اختلال ، نوروفیدبک میباشد.در هنگامی که فرد دچار اضطراب می شود ممکن است از لحاظ فیزیولوژیکی دچار تنگی نفس، افزایش ضربان قلب، لکنت زبان، گرفتگی عضلات، احساس فشار در قفسه سینه و رنگ پریدگی شود. اما باید این نکته را در نظر گرفت که نمی توان گفت همه افراد در شرایط یکسان دچار اضطراب می شود.

 

 

انواع اختلال اضطراب

طبق پژوهش های بالینی روانشناسان اضطراب به چند نوع تقسیم می شود از جمله:

 

1-اختلال اضطراب عمومی :در این مورد شخص بدون هیچ دلیلی و در واقع می توان گفت کمی غیر معمول دچار تنش شده است و استرس ذهن او را درگیر می کند.

 

2-اختلال هراس:شخصی که دچار اختلال هراس شده است، به طرز وحشتناکی دچار ترس می شود.هراس به او غلبه کرده است و حتی در مواردی دچار حمله وحشت نیز می شود. در هنگامی که فرد دچار حمله وحشت می شود دچار علائم فیزیکی خاصی نیز خواهد شد. این علائم برای همه افراد یکسان نخواهد بود. برخی از این علائم در افراد دچار اختلال هراس به این صورت مشاهده شده است:تعریق ،احساس درد در قفسه سینه ،تپش قلب ،احساس خفگی ،حمله قلبی

 

3-اختلال اضطراب اجتماعی:فوبیای اجتماعی یا اختلال اضطراب اجتماعی،  زمانی رخ می دهد که فرد در مواجه با افراد، در محیط های اجتماعی به طور غیرعادی دچار استرس شود. به طوری که حتی بعضی از افراد در این مواقع دچار لکنت زبان هم خواهند شد. افراد مبتلا به فوبیای اجتماعی به یکباره تسلط خود را از دست می دهند و استرس بر آنها غلبه می کند. در واقع موضوع این افراد در ذهن خود نگران این هستند که دیگران آنها را مورد تمسخر و یا مورد قضاوت قرار دهد و یا اینکه مورد رضایت دیگران نباشند. در نهایت در برخورد با آنها دچار خجالت می شوند.

 

4-ترس افراطی:افرادی که این اضطراب را تجربه می کنند، نسبت به یک شی یا موقعیت خاصی دچار اضطراب خاصی می شوند. به طور مثال بعضی از افراد در مواجهه با حیواناتی از جمله سگ یا گربه ترس وحشتناکی به آنها غلبه می کند و یا ترس از هواپیما دارند. بنابراین این افراد سعی می کنند از این موقعیت ها دوری کنند تا دچار اضطراب نشوند.

 

5-آگورافوبیا یا بازار هراسی:در این حالت افراد از اینکه در مکانی قرار بگیرند که به هنگام حوادث طبیعی به طور مثال زلزله و یا سیل امکان فرار یا درخواست کمک از دیگران برایشان سخت باشد، دچار ترس شدیدی می شوند.

 

6-اختلال اضطراب جدایی:اختلال اضطراب جدایی یکی از زیر شاخه های اختلال اضطراب است. این ترس زمانی رخ می دهد که شخص از فردی که با او اتصال عاطفی شدیدی برقرار کرده است جدا می شود.نکته جالب توجه این است که تنها کودکان نیستند که دچار اختلال اضطرابی جدایی  می شوند بلکه این مورد در بزرگسالان هم مشاهده شده است.

 

7-اختلال سکوت انتخابی:یکی دیگر از انواع اختلال اضطرابی ،اختلال سکوت انتخابی است. در این مورد فرد با وجود اینکه از قدرت تکلم برخوردار است اما در هنگام قرار گرفتن در موقعیت های خاص یا به هنگام مواجه با برخی از افراد قادر به تکلم نیستند و سکوت را بر می گزینند.

 

8-اختلال اضطراب ناشی از دارو:این مورد سندرومی است که به هنگام استفاده از برخی داروها و یا برعکس به هنگام ترک برخی داروها  تنش و اضطراب به همراه می آورد.

 

فرایند درمان اختلال اضطرابی در نوروفیدبک به این شکل است که فرد به طور کاملا آگاهانه و به طور ارادی فرا میگیرد که چطور بدون استفاده از هیچ گونه از داروهای شیمیایی، اختلال اضطرابی خود را درمان کند و به آن غلبه کند تا به نتیجه موردنظر برسد.

 

 

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

mi, et, sed ut adipiscing venenatis dictum at nec ipsum ante. venenatis,